ZAKUP BAZA PODATAKA

Svi naši poslovni programi su koncipirani tako da centralizuju podatke u jednu bazu podataka, što omogućava istovremeni rad više korisnika. Korisnicima naših programa su na raspolaganju dvije mogućnosti:

1. Čuvanje baze podataka na vlastitim računarima
2. Korištenje usluge zakupa baze podataka, gdje se baza podataka čuva na našim serverima

Usluga zakupa baze podataka namijenjena je korisnicima koji imaju potrebu za radom u našim programima s više udaljenih lokacija (više maloprodajnih objekata) ili poslovnih jedinica, terenskom prodajom, radom od kuće, udaljenim magacinima i slično, kao i korisnicima koji žele maksimalnu sigurnost svojih podataka.

DOSTUPNOST SOFTKOM SERVERA I BRZINA PROTOKA PODATAKA

Naši serveri su dostupni 24/7 (dostupnost 99,50%*) i smješteni su u server sobama domaćih internet provajdera. Brzina prijenosa podataka iznosi do 200 mbps. To znači da korisnici praktički imaju pristup podacima 24 sata, 7 dana u sedmici (dostupnost 99,50%), s bilo koje lokacije, uz preduvjet pristupa internetu.

*Dostupnost od 99,50% znači da internet provajder garantuje dostupnost servera, a time i podataka korisnika, 99,50% vremena. Preostalih 0,50% rezervirano je za redovno održavanje opreme ili eventualne tehničke probleme koji mogu rezultirati nedostupnošću servera na internetu, a time i nemogućnošću korisnika da pristupe podacima.

BEZBJEDNOST PODATAKA

Radi zaštite podataka smještenih na našim serverima, primjenjujemo sigurnosne procedure prema najvišim standardima, a redovno pravimo rezervne kopije svih baza podataka.

CIJENA ZAKUPA

Cijena zakupa do 3 baze podataka na našim serverima iznosi 100KM + PDV godišnje.